Ärade Kejsars släktmedlemmar!

Efterkommarna av Vilppu och Marketta Keisari, som bodde i Kuninanjokirivån för fyrahundra år sedan, har blivit en av Finlands mest kända släktforskning. Efterkommarna till den tvåspråkiga kejsarens familj har bott i regionen av den stora kyrkan Pedersören, som sträckte sig från kusten till Soin. Familjens aktiva arbete startades speciellt under 1980-talet. Det blev snart klart att släktet innehåller många finska karaktärer, inklusive biskopar, ministrar, toppatliter och kulturella influenser. År 1993 utarbetades en familjebok av ärkebiskop John Vikström och premiärminister Esko Aho. I de tidiga stadierna av släktforskningen var de potentiella tyska rötterna i släktet närvarande. Idag har det kommit till slutsatsen att rötterna i stor utsträckning liknar Mulikka-familjen. Våra gemensamma förfäder finns på Ladoga. Under åren har våra mammor flyttat mycket till de svenska och norska finska skogarna och därifrån till den nya svenska kolonin till Amerika längs Delawarefloden. Asko Vuorinen har hittat en ny familjegren från Nya Zeeland. Därifrån finns oscillatorn Russel Crowe, Antti Mulika. Nästa familjeåterförening är planerad att hållas i Alajärvi i juli 2020. Vår verksamhet behöver många entusiastiska människor att lyckas. De behövs för att stödja våra kunniga släktforskare och olika serviceuppgifter, inklusive familjeåterförening. Låt oss komma ihåg orden från vår familjens första ordförande och sena Oltermann, Aimo Pesolan: "Håll flaggan hög. Vi är kejsare och vår familj är stor ".

Erkki Murtomäki, släktföreningens ordförande