Hyvä Keisarin suvun jäsen!

Soinin Kuninkaanjoella neljäsataa vuotta sitten eläneitten Vilppu ja Marketta Keisarin jälkeläisistä on kehittynyt yksi Suomen tunnetuimpia sukuseuroja. Kaksikielisen Keisarin suvun jälkeläiset ovat eläneet Pedersören suurseurakunnan alueella, joka on ulottunut rannikolta Soiniin asti. Sukuseuran aktiivinen toiminta alkoi erityisesti 1980-luvulla. Pian selvisi, että sukuun kuuluu paljon suomalaisia merkkihenkilöitä piispoja, ministereitä, huippu-urheilijoita ja kulttuurivaikuttajia myöten. Vuonna 1993 ilmestyneeseen sukukirjaan laativat tervehdyksensä suvun piiristä arkkipiispa John Vikström ja pääministeri Esko Aho. Sukututkimuksen alkuvaiheessa olivat esillä suvun mahdolliset saksalaiset juuret. Nykyisin on tultu siihen tulokseen, että juuret ovat pitkälti yhtenevät Mulikka-suvun kanssa. Yhteiset esivanhempamme löytyvät Laatokan rannoilta. Sukuamme on muuttanut aikojen kuluessa paljon Ruotsin ja Norjan suomalaismetsiin ja sieltä edelleen Uuden Ruotsin siirtokuntaan Amerikkaan Delaware-joen varrelle. Asko Vuorinen on löytänyt uuden sukuhaaran Uudesta Seelannista asti. Sieltä on kotoisin oscarvoittaja Russel Crowe, joka on Antti Mulikan jälkeläisiä. Seuraavat sukujuhlat on suunniteltu pidettäväksi Alajärvellä heinäkuussa 2020. Toimintamme tarvitsee onnistuakseen paljon asiasta innostuneita henkilöitä. Niitä tarvitaan taitavien sukututkijoidemme tueksi ja erilaisiin palvelutehtäviin sukujuhlajärjestelyjä myöten. Muistakaamme sukuseuramme ensimmäisen puheenjohtajan ja myöhemmän oltermannin Aimo Pesolan sanoja: ”Pidetään lippu korkealla. Olemme Keisareita ja sukumme on suuri”.

ERKKI MURTOMÄKI, sukuseuran puheenjohtaja